Mid Feest Nieuwleusen 2015

Omdat het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni 2015 haar 100e editie in Nieuwleusen vierde, hebben we besloten geen Holland Festijn te organiseren in 2015. In plaats daarvan kwam op vrijdag 29 juni Papa di Grazi naar Nieuwleusen. Papa di Grazi behoort tot de absolute top van het feesttentcircuit. Het is meer dan een band, maar een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Helemaal gek, supermuzikaal, verrassend, en vooral erg veelzijdig, zo kun je de show het beste omschrijven. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock- en feestnummers. Voor, tussen en na de band draait Melloww Dj/Producer (Melvin Lammers). Zijn muziek varieert van top 40, house tot aan 90's en alles wat daar tussenin zit.

Op 30 mei 2015 kwam High Voltage Belgium naar Nieuwleusen. Deze band heeft met 600 optredens overal in Europa furore gemaakt als authentiek eerbetoon aan AC/DC. 

Naast AC/DC tribute High Voltage Belgium kwam ook Best of Foo op 30 mei naar Nieuwleusen.
Foo Fighters is één van de meest bepalende en succesvolle rockbands van de laatste decennia. Best of Foo levert Foo Fighters zonder poppenkast en "as close as you can get".

Ook de hardrock/metalband Elise heeft een optreden verzorgd op het Rockfest in Nieuwleusen. Elise ontstond in de jaren 80 en maakte vooral furore in deze regio. Begin jaren 90 werden door het hele land optredens gegeven, van Delfzijl tot in Middelburg, vooral na het uitbrengen van hun cd “No Time for Masquerade” in 1990.

Als laatste was Cigarbox Henri & Friends aan de line-up toegevoegd.  Deze 4-mans formatie bestaat uit Cigarbox Henri, Arnold Evertsen (bas), Gerco Klinge (drums), en Herben Kijk in de Vegte. 
Dirty, 'hardrockin' garage blues, drenged in home distilled liquor. Dat is in essentie de muziek die deze 4 mannen spelen.