Op zaterdag 30 november betraden twee gerenommeerde rockbands het podium bij “Het Witte Peerd” in Nieuwleusen: Piledriver(DE) en Snaggletooth. 

Piledriver(DE) = Tribute to Status Quo. De Duitse band Pilederiver is het label “tribute” ver ontgroeid en hebben de reputatie “Europa’s best Status Quo- tribute” te zijn. De Rockers zijn trouwe fans van Status Quo uit de roemruchte jaren 1970-1981. Ze koesteren de muzikale erfenis uit die tijd en houden deze in ere. De band borduurt verder op deze sound met zelfgeschreven songs.

Snaggletooth, het Nederlandse eerbetoon aan Motorhead. Zonder twijfel de hardst rockende band van de laatste 5 decennia. Snaggletooth houdt de nalatenschap van Lemmy Killmister in leven.

LEGENDARISCHE BAND VAN HERMAN BROOD 

THE WILD ROMANCE

Dit was de kans om Nederlands meest swingende en authenthieke rockers live te zien en te horen.

Datum: zaterdag 1 december 2018 . Zaal open om 21:00 uur.

Locatie: Café Het Witte Peerd, Westeinde 5 in Nieuwleusen.

Dilana en haar rockband traden op 3 juni 2017 op het Rock Fest bij Het Witte Peerd in Nieuwleusen.

Ook The Ultimate Guns N' Roses Tribute trad op. The best sound and look-a-like tribute in the world, 100% de originele show uit de Use Your Illusion tijd.

Op zaterdag 21 oktober speelden bij Partycentrum 't Witte Peerd in Nieuwleusen 2 bands: BIG HOUSE BURNING & ANOTHER JOURNEY. 

JOURNEY

De gekroonde koningen van de westcoast AOR rock. De eerste hardrockband die een jaar lang de eerste plaats bezette in de Amerikaanse Billboard 100 om vervolgens plaats te moeten maken voor Michael Jackson’s “Thriller”.Journey-large-color-band-pic-with-perry1_8col

Journey… de Beatles van de hardrock, met een supertalent aan muzikanten en songwriters. Songs met arrangementen die zich kenmerken van ijzersterke melodielijnen, muzikale virtuositeit en veelzijdigheid. Klassiekers, veelvuldig voorzien van meerstemmige vocalen en voldoende ruimte voor de individuele uitspattingen van de bandleden.

Journey… de onmiskenbare stem van zanger Steve Perry, de hemelse gitaarpartijen van Neal Schon, de onuitputtelijke keyboardklanken gestuwd door een op blues geschoolde pompende ritmesectie. De band speelde in 1979 voor het laatst in Nederland met Steve Perry on vocals en Steve Smith on drums. Another Journey wil de line-up van 1977 t/m 1996 weer doen herleven. Als toegewijde Journey-devoten zullen zij de klassiekers van weleer ten gehore brengen.

BIG HOUSE BURNING

Big House Burning is een coverband uit de regio Deventer-Zwolle. Zij spelen stevige rock en metal zoals Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Iron Maiden, Led Zeppelin, Thin Lizzy en Ozzy Osbourne.

Het Rock Fest werd dit jaar niet gehouden in een feesttent maar bij Partycentrum Het Witte Peerd in Nieuwleusen. Op zaterdagavond 18 juni traden op een binnen- en buitenpodium vier rockbands op. Op het buitenpodium stonden Fan Halen en Sudden impact. Fan Halen laat de geest van de originele Van Halen bezetting voortleven en Sudden Impact is de U2 tribute die het echte U2 gevoel overbrengt. Het binnenpodium werd bestegen door Ol´Deezer en Sloe Gin. Deze beide bands hebben enkele Nieuwleusenaren in de gelederen. De liefhebber van een stevige pot kabaal is bij rockcoverband Ol´Deezer aan het juiste adres. Sloe Gin is een energieke blues-rockcoverband die je moet hebben gezien.

Omdat het Mega Piraten Festijn op zaterdag 13 juni 2015 haar 100e editie in Nieuwleusen vierde, hebben we besloten geen Holland Festijn te organiseren in 2015. In plaats daarvan kwam op vrijdag 29 juni Papa di Grazi naar Nieuwleusen. Papa di Grazi behoort tot de absolute top van het feesttentcircuit. Het is meer dan een band, maar een soort theatrale show met maffe taferelen afgewisseld met muzikale hoogstandjes. Helemaal gek, supermuzikaal, verrassend, en vooral erg veelzijdig, zo kun je de show het beste omschrijven. De band speelt up to date top 40 hits afgewisseld met de betere rock- en feestnummers. Voor, tussen en na de band draait Melloww Dj/Producer (Melvin Lammers). Zijn muziek varieert van top 40, house tot aan 90's en alles wat daar tussenin zit.

Na een succesvol Oktoberfest in 2014 besloten wij om op zaterdag 26 september 2015 opnieuw het Oktoberfest te organiseren.
Ook dit keer vond het evenement plaats op het evenemententerrein in Nieuwleusen. De tent werd weer compleet ingericht in Oktoberfest-stijl.
Op het programma stonden diverse artiesten, als Claudia Ansel, Kaiser Max, Sneemänner en Almdudler DJ.

Op 26 september 2014 werd er een TEENAGE PARTY georganiseerd met het grootste schuimkanon van Nederland. De bekende D.J. Red Devil verzorgde de muziek.

Op 27 september 2014 werd de feesttent compleet ingericht in Oktoberfest-stijl voor een groots OKTOBERFEST met diverse artiesten. Door een grote groep vrijwilligers werd er meegeholpen, zodat het feest op een verantwoorde manier georganiseerd werd. Ook financieel was het een succes zodat aan de doelstelling om de opbrengst terug te laten vloeien naar de gemeenschap kon worden voldaan.

In mei 2014 werd het Midfeest georganiseerd met een Hollandse avond en een Rockfest.

Tijdens het Holland Festijn op vrijdag 23 mei traden de drie mannen van Ancora Patrick Jongschaap, Harm Wolters en Martin Dams, het regionale duo Harten 10, zangeres Sieneke en de vertolker van truckersongs, Henk Wijngaard op. Op het podium van het Rock Fest op zaterdag 24 stonden de regionale hardockfossielen Jurassic Park, Thin Lizzy tibute, Parris en Iron Maiden tribute,Harris.

Voor alle kinderen van de basisscholen in Nieuwleusen gaf goochelaar Magic John twee optredens. ’s Morgens voor de onderbouw en ’s middags voor de bovenbouw.